CMSPortletLeasing.$cloned.Articole.25

Responsabilitate sociala

Responsabilitate sociala


 

La nivelul intregii echipe Raiffeisen Leasing, am realizat ca putem avea un impact pozitiv asupra unor probleme cu care se confrunta societatea noastra. De aceea, am decis sa stabilim anumite directii clare de responsabilitate sociala, in sprijinul unor cauze care sa ajute oamenii sa isi atinga potentialul, dar si pentru a le asigura sansa la succes.
 
Dorinta de a contribui la o evolutie pozitiva a societatii, se reflecta in implicarea si daruirea angajatilor companiei, dispusi oricand sa doneze, sa participe sau sa se ofere voluntari.
 
Prezentam in continuare cateva proiecte sustinute de Raiffeisen Leasing.
1.   Raiffeisen Leasing si Principesa Margareta a Romaniei - Programul "O meserie pentru incredere in viitorul tau"
 
Despre program:
Raiffeisen Leasing, alaturi de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, si-a asumat sustinerea tinerilor din centre de plasament si medii defavorizate, care doresc sa invete o meserie si sa isi gaseasca un loc de munca.
 
Scopul:
Scopul programului este acela de a oferi o sansa reala tinerilor aflati la inceput de drum si de a-i convinge ca succesul este bazat pe educatie si incredere in propriile forte.
In lipsa unui suport afectiv si material din partea familiei, tinerii institutionalizati sau proveniti din medii defavorizate reprezinta o categorie de persoane care necesita o atentie si o grija speciala. Prin urmare, a le acorda incredere si sprijin reprezinta un prim pas spre integrarea lor corecta in societate.
Proiectul „O meserie pentru incredere in viitorul tau” a fost lansat in Bucuresti si Ilfov in luna iunie 2013, fiind continuat si in prezent, pentru educarea si integrarea sociala si profesionala a tinerilor care provin din centre de plasament sau medii defavorizate.
Programul este sustinut financiar de Raiffeisen Leasing si acopera costurile necesare scolarizarii pentru cursuri de calificare acreditate, in scopul invatarii unei meserii cautate pe piata actuala a fortei de munca.
 
Raport de progres:
- 44 de tineri au fost selectati in program;
- 42 de tineri au urmat cursuri de specializare de scurta durata, in meseriile de frizer, coafor stilist, cosmetica, manichiura-pedichiura, tehnician-maseur, mecanic auto, optica;
- 28 de tineri au finalizat cu succes cursurile, obtinand certificare profesionala;
- 14 tineri sunt inca la cursuri;
- 20 de tineri fac ucenicie, s-au angajat sau isi practica meseria independent;
- 42 de tineri au participat la 10 intalniri de consiliere si orientare socio-profesionala, sustinute cu un consultant senior de resurse umane si psihologul Centrului Generatii;
- 42 de tineri au fost dotati cu uniforma, instrumente si echipamente necesare practicarii meseriei;
- 42 de tineri au primit ajutor material ocazional, constand in rechizite, imbracaminte, alimente.
 
Parteneri:
Raiffeisen Leasing – partener si finantator
Fundatia Principesa Margareta a Romaniei – implementator
UCECOM Spiru Haret – partener educational
DGASPC din Bucuresti si Ilfov – rol consultativ
2.   Raiffeisen Leasing si United Way - o colaborare de peste 5 ani
 
United Way este unul dintre cei mai dragi parteneri ai nostri, caruia ii suntem recunoscatori ca ne-a oferit privilegiul de a-i putea ajuta pe semenii nostri care au nevoie de sprijin, pentru a le asigura o sansa la succes si un viitor mai bun.
 
An de an ne-am simtit onorati de recunoasterea primita din partea United Way, „Tuturor le pasa” si de statutul de "Partener bronze al fundatiei United Way". Acestea sunt meritele intregii echipe Raiffeisen Leasing, pentru proiecte de suflet realizate impreuna, prin acte de donatii si voluntariat.